Контктирајте не

Фејсбук

ИСО сертификат

Брзо и едноставно со овој тест дознајте како EyeSTAR може да Ви помогне

Тест за почеток

Дали имате 18 години или повеќе?

Не Да

Дали имате проблеми со крварење (кое се должи на болести на крвта)?

Не Да

Дали сте бремена?

Не Да

Дали вашиот препишан диоптер се има сменето повеќе од 0.5 во последните 6 месеци?

Не Да

Дали сте дијабетичар, дали вашето ниво на шеќер во крвта е недозволливо?

Не Да

Дали имате психијатриски ( ментални) болести?

Не Да

Дали имате некакви коронални болести (на рожницата) (како кератоконус или корнеална ектазија)?

Не Да

Нажалост, вие не сте подобна личност за ласерски третман на окото

Повтори

EyeSTAR LASIK: Presby-LASIK

„Presby-LASIK“ е најновиот ласерски третман за пресбиопија. Пресбиопијата е состојба на окото која е типична за возраст по четириесеттите. Резултат е на загубата на еластичноста на леќата на окото и загубата на лигаментите кои ја растегнуваат леќата (која станува поголема со текот на годините). Поради тоа што е поврзана со возраста, нема превенција која би се применувала за пресбиопијата. Пресбиопијата најмногу се манифестира на читањето. Кога вашите леќи ќе ја загубат еластичноста, ним им е потребно повеќе време за да се фокусираат на блиските предмети. Материјалот што го читате, ќе биде потребно да го тргнете далеку и што подалеку. На очите им е потребно напорна работа за да се фокусираат, што предизвикува премореност и главоболка. Секој искусува пресбиопија до некој степен со текот на годините.

Симптоми на пресбиопија

Главните симптоми на пресбиопијата се замагленост на блиските предмети и неспособност да се фокусираат на предмети близу до вашите очи. Заедно со ова, доаѓаат главоболките, замагленоста и двете кои можат да бидат отежнати при читање или гледање предмети на нејасно светло. Пресбиопијата може лесно да биде дијагностицирана преку тестирање на окото.

Како функционира „Presby-LASIK“?

„Presby-LASIK“ е специјална употреба на Q-LASIK каде нерамнините на рожницта можат да бидат направени согласно потребите на пациентот. Преферираме целосна корекција на доминантното око (окото кое го применувате повеќе кога фотографирате) за гледање на далеку. Друг „eye&apos’s corneal ablation pattern“ е специјално дизајниран за да има зони за двата вида - и за блиску и за далеку со оптимизациски процес за нормална/ природна ученичка големина. Преку овој процес, пациентите можат да искусат корнелана опција за нивната пресбиопија, без притоа да го жртвуваат квалитетот на видот за далеку. Тоа значи дека со „Presby- LASIK“, пациентите ќе гледаат добро и блиски и далечни предмети без засјаеност или замагленост и безбедно ќе возат дури и во тешки ноќни услови.

Кои пациенти не се подобни за „Presby-LASIK“?
Пациенти помлади од 40 години;
Пациенти неподобни за LASIK;
Пациенти со катаракта.

ГалеријаПовеќе мислења