Контктирајте не

Фејсбук

ИСО сертификат

Брзо и едноставно со овој тест дознајте како EyeSTAR може да Ви помогне

Тест за почеток

Дали имате 18 години или повеќе?

Не Да

Дали имате проблеми со крварење (кое се должи на болести на крвта)?

Не Да

Дали сте бремена?

Не Да

Дали вашиот препишан диоптер се има сменето повеќе од 0.5 во последните 6 месеци?

Не Да

Дали сте дијабетичар, дали вашето ниво на шеќер во крвта е недозволливо?

Не Да

Дали имате психијатриски ( ментални) болести?

Не Да

Дали имате некакви коронални болести (на рожницата) (како кератоконус или корнеална ектазија)?

Не Да

Нажалост, вие не сте подобна личност за ласерски третман на окото

Повтори

EyeSTAR LASIK: Presbyopia

(Тешкотии при гледање во близина поради стареење)

Така очите кои имаат presbyopia може да се фокусираат на блиски предмети: резултатот е во тоа што гледаат заматено. Presbyopia е природен проблем се гледа по 40-годишна возраст. Процесот на стареење се намалува со сместување на задебелена леќа на окото што резултира во намалување на фокусен опсег. Дури сместувачката моќта на дваесетгодишен човек е помала од онаа на десетгодишен. Ако ова сместувачака моќ е од 3 диоптри во опсег presbyopia станува очигледна. Кога presbyopia започнува, лицето се обидува да чита со држење на материјали за читање колку што е можно поблиску. Лугето кои имаат Рresbyopic можат да се фокусираат на различни зраци кои доаѓаат од блиски предмети,лугето кои имаат presbyopic се обидуваат да се движат подалеку од овие објекти, со цел да ги доведе во својот фокусен спектар. Луѓето кои имаат Presbyopics треба да користат очила за читање. Следната табела ги прикажува просечната големина на диоптрическа моќ на очила за читање низ старосни групи.

Стареење и диоптер на очила
Години - диоптер
40-45 години 1,25
45-50 години 1,50
50-55 години 1,75
55-60 години 2,00
60-65 години 2,25
Повеќе од 65yrs 2,50

Како што може да се заклучи од оваа табела, колку што сте постари, толку помоќни третмани ви требаат. Ве молиме исто така, наведете дека presbyopia не е само за луѓе со рефракциски грешки. Луѓе со совршена визија исто така страдаат од presbyopia. Само благи myopics може да имаат задоволителена визиска близина кога ќе пораснат. Нивната екстремна супериорна близина која им е потребна за гледање е тоа што ја намалува способноста на нормалното ниво на возраст од 40 години.
За жал, presbyopia е како судбина, а според најновите истражувања, постојат повеќе од 590 милиони луге на земјината топка кои имаат presbyopic. Но, благодарение на напредокот во науката и технологијата, постојат решенија кои безбедно ќе може да се решение на овој вид на проблем.

ГалеријаПовеќе мислења