Контктирајте не

Фејсбук

ИСО сертификат

Брзо и едноставно со овој тест дознајте како EyeSTAR може да Ви помогне

Тест за почеток

Дали имате 18 години или повеќе?

Не Да

Дали имате проблеми со крварење (кое се должи на болести на крвта)?

Не Да

Дали сте бремена?

Не Да

Дали вашиот препишан диоптер се има сменето повеќе од 0.5 во последните 6 месеци?

Не Да

Дали сте дијабетичар, дали вашето ниво на шеќер во крвта е недозволливо?

Не Да

Дали имате психијатриски ( ментални) болести?

Не Да

Дали имате некакви коронални болести (на рожницата) (како кератоконус или корнеална ектазија)?

Не Да

Нажалост, вие не сте подобна личност за ласерски третман на окото

Повтори

EyeSTAR LASIK: T-CAT

T-CAT: Topolyzer-Guided Customized Laser Treatments (LASIK, LASEK, Epi-LASIK, PRK)
Ласерскиот тертман може да биде направен на многу различни начини. Т-САТ е еден од најнапредните, автоматизирани модалитети за ласерски третман. Тополасерскиот систем е практично еден од најнапредните системи за корнеална топографија која ја покажува формата на рожницата на микронско ниво (илјадинка од милиметар) за да се добие совршен облик на рожницата. Тоа е вообичаен третмански модалитет посебно развиен за третирање на абнормалности кај рожницата.

Кога се користи?

Во EyeSTAR преферираме употреба на Т-САТ за корекција на вид со висока хиперопија, асиметрични астигматични очи и за познати пациенти со претходи рефрактивни операции. Ако имате наисправна рожница или проблем од претходна рефрактивна операција како блескање, замагленост, би можеле да бидете добар кандидат за третманот Т-САТ.

Како се изведува третманот Т-САТ?

Земаме неколку слики од рожницата со тополасерот. Избираме неколку од најдобрите топографички слики од рожницата. Во просек овие избрани топографии се за избегнување на каква било краткотрајна промена. Тогаш сите потребни тертмани и параметри за пациентот се префрлуваат од тополасеерот на ласерскиот систем „WaveLight Eye- Q“ преку минимеморисо ЦД. Потоа софтверот на Т-САТ внатре во ласерската работна тетратка го пресметува соодветниот корекциски модел. Нашите инженери или исто така и хурурзите, можат да одлучат да ги променат индивидуалните параметри во кој било стадиум на процесот во смисла процедурата да даде што подобар епилог.

Кој е подобен кандидат за Т-САТ?

Иако се смета дека Т-САТ може да се користи како рутински третман за LASIK, LASEK или PRK, сепак ние се служиме и ја советуваме неговата употреба кај следната група пациенти:

 • Претходно лошо центриран третман со LASIK, LASEK, PRK (блескање или замагленост);
 • Претходен LASIK, LASEK или PRK нецелосно третирана зона (блескање или замагленост);
 • Висока хиперопија за оптимално центрирана обликувана рожница;
 • Асиметричен астигматизам (луѓе кои не можат да гледаат добро со очила или контактни леќи);
 • Претходна операција со RK;
 • Претходна операција со AK;
 • Претходна повреда на окото;
 • Претходен нееднаков зонски ласерски третман;
 • Централен проблем (проблем предвиден со постар голем зрачен ласер);
 • Постпациенти на IOL (по катаракта или операции за чистење на леќата);
 • Посткератопластика (пациенти со трансплантација на рожница).

ГалеријаПовеќе мислења